VÅRA MATKURSER PÅ EN GREKISK Ö

Det har dragit ihop sej till vår och det är dags att boka in Er om Ni vill laga mat med mej här i GRAMMAS KÖK på den grekiska ön EGINA
all information om kurser o resan hit mm.  finns på äldre inlägg här på bloggen
Välkomna
Chris på GRAMMA

Veckans recept från en grekisk ö

Är nu tillbaka här på Egina efter en liten tur till Sverige, vi har ett strålande vackert vårväder och är i full gång med förberedelser för att öppna upp GRAMMA för säsongen, lite ändringar i trädgården en ny make up och förstås en del nyheter på menyn blandat med favoriter som vi haft nästan sen starten,..här har Ni VECKANS RECEPT
AUBERGINER I TOMATSÅS
Melitzanes me saltsa
Skär 1 stor aubergine på längden i 3 långa skivor täck båda sidor med salt o låt dra c:a 20-30 min.   skölj sedan av dem och klappa dom torra med kökspapper, lägg dom i en förvärmd ugnsfast form med lite olivolja, och värm försiktigt tills guldbruna på båda sidor, under tiden koka ihop såsen, en hackad lök,2 burkar krossad tomat, 6 hackade vitlöksklyftor, 20g hackad persilja, peppar o ev. lite cayenne peppar,och en kopp vatten,  koka detta c:a 10 min. i en grund panna där Du försiktigt lägger ner auberginerna låt detta dra på låg värme tills det extra vattnet har ångats bort,...räcker till 3p tillsammans med en sallad o bröd.
KALI OREXI
Chris på GRAMMA

FRÅN EN GREKISK Ö TILL SVENSK VÅR !

Jag sitter just nu mitt ute i skogen i Sörmland, försöker att bereda en viss ordning på vårat lantställe ...det var länge sen jag fick skotta ut en bil, i förrgår snöade det och bilen var helt insnöad...igår sken solen och vi fick en riktigt varm o skön dag, temperaturen upp c:a 10 grader, så snabba väderomslag trodde jag bara skedde i Grekland..hur som helst men det var fint att traska lite i skogen i den svenska vårsolen...men mina vänner Ni får tåla Er till nästa vecka för  VECKANS RECEPT från GRAMMA
Chris som nu ej är på GRAMMA i Grekland men i Strängnäs i Sverige

Rapport från GRAMMAS KÖK

Det har varit en underbar vårdag här på Egina, vi har klippt ner växter o rensat i GRAMMAS trädgård, och jag mår hyfsat bra efter min operation, rösten blir lite trött bara, men det kanske är skönt för min omgivning om jag inte pratar på så mycket ett tag framöver......
här kommer veckans recept, denna gång är det nåt som jag ej prövat ännu, men blev överförtjust då jag såg det, och tänker ha det på GRAMMAS meny i sommar
VITA BÖNOR KOKTA SOM RISOTTO
fräs lite lök o vitlök i olja
tillsätt lite vitt vin o hönsbuljong + 500g kokta vita bönor, låt koka ihop c:a 5 min
rör ner riven parmesan,persilja & rivet citronskal, salt o peppar efter smak
låter ju hur gott som helst, även om det inte är ett grekiskt recept
väl värt att pröva
hör av Er med synpunkter
Chris på GRAMMA

Tillbaks igen i GRAMMAS KÖK !

Kom tillbaks i en del,...från min sköldkörteloperation, det var den sista halvan som gick nu, den första togs bort på Gotland för ett antal år sedan, men vill gärna framhäva att det sjukhus jag var inlagd på i Piraeus + teamet som jobbade var helt otroligt bra. Klockan är 7 här på ett disigt Egina med c:a 15c alltså en helt perfekt dag för lite pyssel i trädgården och planering för GRAMMAS öppning. Har fått ett recept från Lena, en svenska som bott här på ön 30 år det har jag lust att pröva,
Vegetarisk Leverpastej
1/2 lök
2msk olja
lite persilja
salt,basilika,oregano
kummin
en vitlöksklyfta
lite citron
3 koppar kokta kikärtor
chili efter smak
( tomatpuree )
kör allt i en matberedare
smaken framhävs bättre efter ett dygn i kylskåp
servera som dip eller pastej  och njut hälsar Lena !
Chris på GRAMMA

RSS 2.0