Veckans recept från en grekisk ö
Är nu tillbaka här på Egina efter en liten tur till Sverige, vi har ett strålande vackert vårväder och är i full gång med förberedelser för att öppna upp GRAMMA för säsongen, lite ändringar i trädgården en ny make up och förstås en del nyheter på menyn blandat med favoriter som vi haft nästan sen starten,..här har Ni VECKANS RECEPT
AUBERGINER I TOMATSÅS
Melitzanes me saltsa
Skär 1 stor aubergine på längden i 3 långa skivor täck båda sidor med salt o låt dra c:a 20-30 min. skölj sedan av dem och klappa dom torra med kökspapper, lägg dom i en förvärmd ugnsfast form med lite olivolja, och värm försiktigt tills guldbruna på båda sidor, under tiden koka ihop såsen, en hackad lök,2 burkar krossad tomat, 6 hackade vitlöksklyftor, 20g hackad persilja, peppar o ev. lite cayenne peppar,och en kopp vatten, koka detta c:a 10 min. i en grund panna där Du försiktigt lägger ner auberginerna låt detta dra på låg värme tills det extra vattnet har ångats bort,...räcker till 3p tillsammans med en sallad o bröd.
KALI OREXI
Chris på GRAMMA
Kommentarer
Trackback