Avbrott från en Grekisk Ö _ Break on a Greek island !
Jag ska in och operera bort resten av min sköldkörtel, så det blir ett litet avbrott i recept nyheterna från GRAMMAS KÖK.
Going for major surgery this week in Athens, so no recipes from GRAMMAS KITCHEN, until next week.
Chris at GRAMMA
Cook on a Greek island
Friday again and time for this weeks greek vegetarian recipe.
Veckans recept.
RYZI me STAFIDA ke AMYGDALA
RICE with sultanas & nuts - Ris med russin & nötter
Cook 500g wholegrain rice, add 150g almonds, 100g pine kernels,some chopped spring onion,100g sultanas, 200ml olive oil and salt & pepper, stirring gently, sprinkle with grated cheese, serve as a main dish with a fresh salad or as a side dish with any meal.
Koka 500g råris och blanda med 150g mandlar,100g pinjenötter,lite hackad vårlök,100g russin, 2 dl olivolja och salt o peppar, rör ihop försiktigt och garnera med riven ost, serveras som huvudrätt med en fräsch sallad eller som tillbehör till annan mat.
KALI OREXI
Chris at GRAMMA
VECKANS RECEPT från GRAMMA på en grekisk ö
Eftersom det är Fredag, så kommer här VECKANS GREKISKA VEGETARISKA RECEPT från GRAMMAS kök....
Revithia sto fourno eller ugnsbakade kikärtor
Blötlägg 1 kg kikärtor över natten, skölj dem väl och låt rinna av ordentligt, lägg kikärtorna i en lergryta med lock som funkar i ugn & tillsätt
2 hackade lökar
juice från en citron
c:a 3 dl olivolja
3-4 lagerblad
salt och nåra drag med pepparkvarnen
låt detta baka på väldigt låg värme över natten.
Detta är ett gammalt grekiskt recept som ofta lämnades till byns eller kvarterets bagare att lagas till sakta i ett hörn av hans stora ugn !
KALI OREXI
Chris på GRAMMA
Mer energi från GRAMMA
Här kommer tips på att få mer kraft eller energi om Ni vill.....
Be om förlåtelse Avsluta det Du påbörjat Visa vad Du vill Gör det Du lovat Betala skulder Gör en plan och håll den Prioritera Gör sånt Du gillar Lär Dig nya saker Följ Din intuition Acceptera Dej själv Ta konflikter på ett konstruktivt sätt !
Chris på GRAMMA
Energitjuvar & recept från en Grekisk ö.
Tänkte ge Er lite ideer om vad som stjäl Din kraft.....alltså energiläckor.
Att skjuta upp saker
Att undvika konflikter
Att ha skuldkänslor
Att dölja sina behov
Att inte avsluta saker
Att göra sånt Du inte vill
Att inte få uppskattning o stöd
Att göra för mycket utan vila
Att inte göra det Du lovat
Att inte betala skulder
Att göra sånt som inte är intressant
Att inte gå på Din känsla
Att försöka klara allt själv
Kanske nåt att tänka på ...i morgon får Ni tips på hur man kan skapa mer energi,..och på Fredag kommer VECKANS RECEPT.
Chris på GRAMMA
var är GRAMMAS MATKURSER.
en liten film för Er som inte har en aning vad och var Egina är.
Discover Aegina - Life is Light
www.youtube.com
Chris på GRAMMA
recept från GRAMMAS kök
Sitter med min kaffe och tittar ut över ett grått grekiskt hav,kaffe ja förutom att väcka oss med sin fantastiska arom, har det faktiskt terapeutiska egenskaper såsom bättrar på minnet,antioxidantiskt speciellt mot mag eller tarmcancer + lär skydda mot diabetes 2...bra för gott är det..en nygjord Caffe latte på riktigt bra espresso är min favorit !
Nu till VECKANS VEGETARISKA RECEPT
Katerinas Kolokithokeftedes
Courgette eller squash bullar
Tvätta och riv
2squash,1 potatis o 1 lök och blanda med
115 g ströbröd
3 ägg
lite hackad persilja o dill
3 msk olivolja
s&p
om blandningen känns vattnig tillsätt lite mer ströbröd eller fullkornsmjöl.
Gör små biffar och stek i olivolja tills gyllenbruna på båda sidor.
Servera med en sallad eller som en liten " meze " rätt.
Kali Orexi
Chris på GRAMMA
Grekiska matkurser på en Grekisk ö.
Våra matkurser i GREKISK VEGETARISK MATLAGNING här i köket på GRAMMA, som ligger på den grekiska ön Egina strax utanför Aten, förutom 6 dagars kurser, kommer vi även att tillhandahålla 3 dagars kurs. Datum för kurserna finns under inlägget Ska vi laga grekiskt ? veckorna som finns i programmet går att halvera endera må-on eller to-lö och priset är då 240e, mer information och anmälan på [email protected] observera dock att max antal deltagare per kurs är högst 6p så gör Er anmälan i tid för att undvika platsbrist.
Välkomna till ett par underbara och lärorika dagar med nya bekantskaper både i köket & utanför hälsar
Chris på GRAMMA