Ideer från en Grekisk ö

En vacker solig dag här på Egina,..tittar ut över havet och funderar som vanligt över nya maträtter....sen så kan det ju vara så att uppe i Sverige finns det ett större behov av ljus och färger i vintermörkret, en del frukter och grönsaker har fina färger och är dom dessutom nyttiga, så blanda in dom i Ditt liv...dagligen.  Jordgubbar,Hallon,Apelsin,Mango,Grapefrukt & Tomat,Röd paprika,Morot,Sötpotatis och vintersquash, det finns ju meningar, om att en färgrik kost förebygger sjukdomar som cancer,hjärt o kärlsjukdomar,diabetes och benskörhet.
Här kommer ett litet recept
MELITZANES ME VOUTYRO
Aubergine med smör och olivolja
Skär en aubergine i kuber och lägg i en skål med kallt vatten och grovsalt i 30 min. för att dra ut lite av syrorna, smält c:a 50 ml olivolja tillsammans med 30 g smör, 5 hackade vitlöksklyftor, och den avrunna auberginen, fräs c:a 5 min. tillsätt 175 g tomat skuren i småbitar, 15 g hackad persilja, salt och peppar och 225 ml varmt vatten, låt detta sjuda tills allt vatten har dunstat bort, servera varm som ensamrätt med feta ost eller tillsammans med ris eller pasta.
KALI OREXI
Chris på GRAMMA
PS    På mina kurser i GREKISK VEGETARISK MATLAGNING   här på den grekiska ön Egina, kommer vi att laga c:a 8 rätter om dagen   DS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0