Kantareller !
Sitter och ser ut över ett blåsigt hav,..det stormar bra men är fortfarande varmt här på Egina. Då jag hade restaurang på Gotland, Teatercfeet på Strandgatan, så jobbade det en gotländska i köket med mej, Marie, väldigt rolig tjej och duktig , i höstas fanns det en mängd kantareller att plocka i skogarna på Gotland fick jag höra av henne och uttryckte då min avundsjuka,..det är inte lätt att hitta här i Grekland och jag efter 20 år här, hade ju nästan glömt bort denna delikatess ...
så ett par veckor senare, då jag öppnar dörren på morgonen, för att mata Grammis,vår svarta katt, med undantag för ett par vita strån under hakan, står det ett paket från Sverige på bordet,...underbara Marie hade skickat torkade kantareller, dom har nu hedersplats i köket, inuti en stor glasburk..bara väntar på att bli tillagade !
Gratinerad svampmacka, ädelost och svampsås, gratänger, pastasås ..ja tänkte ge Er ett recept på just pastasås som har varit en storsäljare här på GRAMMA.
Aubergine och svamp pasta
den torkade svampen skall ligga iblöt c:a 20 min. eller kokas sakta 10 min. den avrunna svampen stekes sedan i torr panna tills det knastrar om den 8-10 min. ställ den åt sidan.
koka 500 g. pasta
fräs ihop 2 hackade vitlökar och 1 hackad gul lök
tillsätt 1 grillad aubergine skuren i strimlor
svampen
3-4 dl grädde
salt och peppar efter smak
låt koka ihop ett par minuter
häll i den avrunna pastan och rör om
Svamppastan är färdig att serveras, toppa med riven ost, helst parmesan
Här på GRAMMA har vi naturligtvis gjort denna sås med champinjoner.
Kali Orexi
Chris på GRAMMA
Kommentarer
Trackback